Konya Çıkışlı 2 Gece 3 Gün KUZEY EGE TURU

KUZEY EGE TURU

Tur Programı

TÜM KREDİ KARTLARINA VADE FARKIYLA 12 TAKSİT İMKANI

%50 ÖN ÖDEME İLE KALANI TURDAN 7 GÜN ÖNCE

FİYATLAR 2-3 KİŞİLİK ODALARDA KİŞİ  BAŞI FİYATTIR.


1.GÜN  İZMİR KONAK - ESKİ FOÇA - AYVALIK - CUNDA ADASI

Gece yolculuğumuzun ardından Kuzey Ege Turumuzun 1.Gününde  İzmir Konak Meydanına güne merhaba diyoruz. İzmir'in simgesi haline gelen Konak Meydanı sonrasında rotamızı  Eski Foça'ya çeviriyoruz. Rehber eşliğinde eski bir balıkçı kasabası olan Eski Foça gezimizi tamamladıktan sonra Ayvalık - Cunda Adasına doğru yola çıkıyoruz.  İlk olarak taş döşeli yolları, birbirinden güzel taş evleri ve kilise kalıntıları ile şirin AYVALIK sokaklarını gezmeye başlıyoruz. Ayvalık’ın Neo-Klasik dönem mimarisini ve sarımsak taşının mimari ile uyumunu gözlemleyip, fotoğraflarımızla bu güzellikleri ölümsüzleştiriyoruz. Gezimiz esnasında, birbirinden güzel antikacılara ve sanat atölyelerine uğrayıp alışverişler yapabilirsiniz. CUNDA ADASI’na giderken, Cunda’nın yeni köprüsünden, daha sonra da ülkemizin ilk Boğaz Köprüsü’nden geçiyoruz. Taksiyarhis Kilisesinin yanında geçerek, Arnavut kaldırımlı taş sokaklarda yapacağımız yürüyüşün sonrasında rehberimizin vereceği serbest zaman bitimin de adadan ayrılıp Edremit'te yer alan otelimize yerleşiyoruz.

KONAKLAMA: TEZMADRA HOTEL EDREMİT

 2.GÜN  ADATEPE - ASSOS - BOZCAADA

Turumuzun 2.Gününde Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Kazdağlarının eteklerinde yer alan bir zamanlar Türklerin ve Rumların birlikte yaşadığı  Adatepe Köyüne gidiyoruz. Mübadeleden sonra Rum nüfus göç etmiş olup daha sonrasında Türk nüfusu da zamanla köyden ayrılması sonrası köy hayalet bir kasabaya dönüşmüştür.  Sonrasında İstanbullu bir grup insanın birlikte ev alması ile köyün kaderi değişmiş. 100 tane yıkık ev aslına uygun restore edilerek hayata döndürülmüş.  Adatepe 1989 yılında sit alanı ilan edilerek eski taş evler koruma altına alınmış.  Köy meydanında rehberimizin vereceği serbest zaman sonrası köyden ayrılarak Assos'a doğru yola çıkıyoruz. Rehberimizin anlatımları ile Asos gezimizi tamamladıktan sonra Geyikli’ ye doğru hareket ediyoruz. Geyikli iskelesinden yaya olarak bineceğimiz feribotla yaklaşık yarım saat süren bir yolculuk sonrası Bozcaada’ ya ulaşıyoruz. Bizleri ilk olarak görkemi ile bizi karşılayan Bozcaada Kalesi hakkında rehberlerimizden alacağımız bilgilerden sonra Bozcaada’yı gezmeye başlıyoruz. Rehberimiz eşliğinde eski Rum Mahallesi ve eski Türk mahallesinin ara sokaklarında gezerek eski Bozcaada yaşamının izlerini buluyoruz. Ada gezimizi tamamladıktan sonra rehberimizin vereceği serbest zaman  bitiminde Geyikli’ ye tekrardan dönüp Çanakkale merkezde yer alan otelimizi doğru hareket ediyoruz. Akşam yemeğimizi otelden aldıktan sonra rehberimizin yönlendirmesiyle Aynalı Çarşıyı gezebilir, Çanakkale akşamının tadını çıkarabilirsiniz. 

KONAKLAMA : BARBAROS HOTEL ÇANAKKALE vb.

3.GÜN ÇANAKKALE - ŞEHİTLİK - CONKBAYIRI - 57. ALAY

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Çanakkale sahilde güne başlayarak feribotla Çanakkale Savaşı’nın gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası’na geçiyoruz. Rehberimizin eşsiz anlatımı ile Abide, Şahindere Sargı Yeri, Seyit Onbaşı, 57. Alay Şehitliği, Şahindere Şehitliği , Conkbayırı ve siperler gibi önemli yerleri gezdikten sonra Alçıtepe Köyünde öğle yemeğimizi alıyoruz. Gezimizi tamamladıktan sonra eve dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Konya'ya 03:30-04:00  saatleri arasında ulaşıyor ve bir başka GEZİLANYA TURİZM organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz 


Hareket Yerleri ve Saatleri

Tur Günü 23:00 Konya Hareket

Otogar Kavşağı İstikbal Mobilya Bilbordlar Önü

Yolculuk Süresi (9-10 Saat Civarı)

Konya'ya Tekrar Varış Bitiş Günü Gece 03:00


 

Fiyata Dahil Hizmetler

2 Gece Otel Konaklaması

(Edremit-Çanakkale)

2 Sabah Kahvaltısı (Otelde)

  2 Akşam Yemeği (Otelde)

Gelibolu Feribot Ücreti

Bozcaada Feribot Ücreti

Profesyonel Rehberlilk Hizmeti

Kişiye Özel Seyahat Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

İlk Sabah Kahvaltısı

Öğle Yemekleri

Bergama Teleferik Ücreti

Müze Örenyeri Giriş Ücretleri

Gezilecek Yerler

İzmir Konak, Eski Foça, Ayvalık, Cunda, Assos, Bozcaada, Adatepe, Çanakkale, Şehitlik, 57. Alay, Seyit Onbaşı, Conkbayırı, Eceabat
En Yakın Tur Tarihi
| 2 Gece 3 Gün
Rezervasyon Talep Formu
Yukarı